Skip to main content

Functie: Bussinessconsultant

Bussinessconsultant

Optimaliseer bedrijfsprocessen en wordt een expert op het gebied van AFAS. Ontdek meer over de vacature.

Solliciteer direct

Jouw rol als businessconsultant

Als businessconsultant zet je jouw ervaring en het AFAS-systeem zo optimaal en volledig in. Je begeleidt de klant in het gebruik van het systeem, maar geeft ook advies over optimalisaties. Vanuit jouw expertise en relevante werkervaring zorg je ervoor dat je over het juiste onderwerp in contact bent met je klant. Loop je tegen een complex vraagstuk aan waarbij je ondersteuning nodig hebt? Geen zorgen, jouw collega’s staan altijd klaar voor hulp.

Wat wij jou bieden

Naast een baan bij de leukste consultancyclub van Nederland hebben we bij Irixs altijd oog voor jou. We focussen ons altijd op jouw groeipad binnen onze organisatie.

Hoe ziet jouw week eruit?

Maandag

Nieuwe week, nieuwe uitdagingen. Je begint de dag met de opstart van een nieuw vraagstuk voor een klant in het sociaal domein. Jij weet als geen ander dat de opdracht vanuit de klant niet altijd de daadwerkelijke vraag is om op te lossen. Goed doorvragen dus.

In de wekelijkse teammeeting bespreek je samen met je collega’s de stand van zaken. Wat speelt er en wat moet er opgepakt worden? Na het overleg praat je nog even bij met je leidinggevende of mentor over de training die je wilt volgen.

Dinsdag

Vandaag staat er een dag op locatie bij een klant op het programma. Hier is de opdracht om samen met jouw projectmanager en collega’s AFAS te implementeren. In de ochtend stem je de verwachtingen voor de dag met de klant af en ga je daarna aan de slag met een stukje inrichting in AFAS. De klant heeft een uitgebreide lunch geregeld dus je kunt in de middag weer met een volle buik aan de slag. Na de lunch bespreken jullie samen de voortgang en testen jullie of de inrichting tot zover aansluit op de processen in de organisatie. Bij akkoord leg je dit vast in een kort bezoekverslag en ga je verder met de inrichting. Aan het einde van de dag sluit je samen met de klant af, zetten jullie de to do’s voor de volgende keer op een rijtje en verstuur je het bezoekverslag.

Woensdag

Een dag op locatie bij een klant in verband met een livegang. Dit betekent dat de klanten vanaf die dag actief gaan werken met de HRM/Payroll module in AFAS. De ochtend staat in het teken van het begeleiden van medewerkers. Ze hebben allen een basiscursus gevolgd bij AFAS maar weten niet precies hoe de inrichting voor hun processen bedacht is. Een aantal van hen hebben de processen getest, de zogenaamde keyusers, en helpen jou dus met de begeleiding. Je start met een korte dagstart met de keyusers en neemt de aanpak voor de dag met hen door. Er zit altijd wel iets tegen, maar met jouw probleemoplossend vermogen heb je het zo weer opgelost.

Donderdag

Vandaag werk je een deel van de dag bij de klant op locatie en een deel van de dag vanuit huis. Je hebt dit van tevoren afgestemd en de klant vindt dit geen probleem. Het betreft een optimalisatieklus en er staan wat finetuningszaken op het programma. In de ochtend check je of de punten nog relevant zijn en vraagt eventuele nieuwe punten uit zodat je deze in de middag kunt inrichten en/of oplossen in AFAS. De klant verrast de klant jou tijdens het gesprek met een vraagstuk m.b.t. rapportages. Je schakelt hiervoor met een van jouw collega’s binnen BI&data en overlegt wat in dit geval het handigst is. De klant staat open voor een demo BI en dus organiseer jij dit voor jouw klant in overleg met een collega van BI. Vanuit huis sluit je aan het einde van de dag de dag af via Teams.

Vrijdag

Vandaag werk je een dag op kantoor en schakelt met een klant via teams. Deze heeft een ingewikkelde analyse in Excel die het niet meer doet. Het is aan jou de taak om uit te zoeken wat er misgaat en dit op te lossen. Een echte puzzel dus. Je collega’s zijn altijd dichtbij om je te helpen en maken hier met liefde tijd voor vrij. Je zorgt verder voor een lege mailbox en sluit de week af met een vrijdagmiddagborrel.

Jouw profiel

Wie wij zoeken

Houd je van persoonlijk contact en kijk je verder dan een opdrachtomschrijving? Niet bang om door te vragen en word je blij van bouwen en vertrouwen op zowel jezelf als je collega’s? Dan pas je in dit profiel.

Waarom dit zo’n leuk team is?

Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Complexe vraagstukken die jij samen met je team oplost. Dat vraagt kennis, expertise en een flinke dosis creativiteit. Nooit saai en altijd vooruitstrevend. Met oog voor elkaar en een focus op resultaat.

Elk proces dat jij met je collega’s aanvliegt is uniek. We schakelen veel met elkaar en doen onderling graag aan kennisdeling. Zo worden we samen beter. Daardoor voelt elk succes als een mijlpaal die we samen bereiken. We hebben plek voor iedereen en willen het beste in elkaar naar boven halen.

Bekijk de vacatures